سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بواسیر ؛ درد خجالت آوری که درمان دارد!

بواسیر یا هموروئید؛ بیماری که  ممکن است به دلیل خجالت کشیدن از پزشک، کار را به جراحی بکشاند! البته برای  این بیماری درمان های خانگی هم وجود دارد.

بواسیر

 

حتما تا ‌به ‌حال نام بیماری بواسیر یا هموروئید را شنیده‌اید.

شاید این بیماری در گذشته، اغلب در افراد  سالمند دیده می‌شد اما این روزها به‌ خاطر سبک زندگی مدرن و رژیم‌های غذایی  ناسالم، بسیاری از جوانان نیز به بواسیر دچار می‌شوند.

خیلی از افراد به ‌دلیل آنکه از معاینه‌ پزشک می‌ترسند یا خجالت می‌کشند، درمان هموروئید را پشت گوش می‌اندازند و وقتی به پزشک مراجعه می‌کنند که دیگر دیر شده و راهی ‌جز جراحی باقی نمانده است. این بار مجله دلتا به شما راهکارهای خانگی درمان این بیماری را معرفی می‌کند البته شما باید قبل از هر اقدام خودسرانه‌ای به پزشک مراجعه کنید.

بواسیر و هموروئید

هموروئید یا بواسیر چیست؟

هموروئیدها یا بواسیرها، رگ‌های خونی هستند  که در اطراف مقعد یا قسمت پایینی راست ‌روده (رکتوم) قرار دارند. بواسیرها  می‌توانند داخلی یا خارجی باشند.

بواسیرهای داخلی در داخل رکتوم هستند، در  حالی‌ که بواسیرهای خارجی در بیرون دهانه‌ مقعد قرار دارند. هموروئیدها  می‌توانند گاهی اوقات دردناک یا خارش‌دار شوند. همچنین ممکن است هنگام  اجابت مزاج دچار خونریزی شوند.

بیماری هموروئید بسیار شایع است. 75 درصد  از مردم در یک برهه از زندگی‌شان به هموروئید دچار می‌شوند. هموروئیدها در  افراد بین 45 و 65 سال شایع‌تر است.

علائم-بواسیر

علائم بواسیر چیست؟

ممکن است شما دچار هموروئیدهای داخلی باشید  اما هیچ‌گونه علائم قابل ‌توجهی نداشته باشید. گاهی اوقات، اجابت مزاج  می‌تواند یک هموروئید داخلی را تحریک کند و باعث خونریزی شود. اگر بواسیر  داخلی از دهانه‌ مقعد بیرون بزند، ممکن است شما هنگام اجابت مزاج دچار  خونریزی شوید و علائم زیر را در ناحیه‌ مقعدتان داشته باشید:

  • خارش
  • سوزش
  • ناراحتی
  • درد
  • توده
  • تورم

اینها همان علائمی هستند که در صورت داشتن هموروئیدهای خارجی تجربه خواهید کرد.

راه‌های درمان بواسیر

بواسیرهای کوچک، اغلب بدون درمان یا با  درمان خانگی و تغییرات سبک زندگی برطرف می‌شوند. اما اگر مشکلات و عوارض  ناشی از بواسیر مانند خونریزی همچنان ادامه داشت، باید به پزشک مراجعه  کنید.

پزشک شما می‌تواند سایر علل خونریزی هنگام  اجابت مزاج را بررسی کند. اگر علائم شما شدید شوند، پزشک ممکن است روش‌های  پزشکی (عمل جراحی) را برای برداشتن یا کوچک کردن هموروئیدها به شما توصیه  کند.

درمان-خانگی-بواسیر

درمان خانگی بواسیر

فندق افسونگر (هاماملیس انجیلی)

این گیاه می‌تواند خارش و درد را (که دو  علامت اصلی هموروئید هستند ) کاهش دهد. این گیاه یک ماده‌ ضد التهابی طبیعی  است؛ بنابراین می‌تواند تورم را نیز فرو بنشاند. فندق افسونگر را  می‌توانید به ‌شکل مایع بخرید و به ‌طور مستقیم روی هموروئید بمالید. این  گیاه در محصولاتی مانند صابون‌ها و دستمال‌های مرطوب ضد خارش نیز وجود  دارد.

آلوئه‌ورا

ژل آلوئه‌ورا را می‌توانید به‌ صورت  بسته‌بندی از داروخانه تهیه کنید یا آن را به ‌طور مستقیم از برگ‌های گیاه  آلو‌ئه‌ورا جدا کنید. به‌ گفته‌ کلینیک کلیولند، آلوئه‌ورا خواص ضد التهابی  دارد که در درمان مشکلات التهابی پوست اطراف مقعد مؤثر است.

 با این‌ حال، شما باید فقط از ژل  آلوئه‌ورای خالص روی هموروئیدها استفاده کنید. برخی از مردم به آلوئه‌ورا  آلرژی دارند، به‌ خصوص آنهایی که به سیر و پیاز حساس هستند. برای آنکه  متوجه شوید به آلوئه‌ورا حساسیت دارید یا نه، مقدار کمی از ژل آن را روی  بازوی‌تان بمالید و 24 تا 48 ساعت صبر کنید. اگر هیچ‌گونه واکنش و حساسیت  پوستی اتفاق نیفتاد؛ یعنی به آلوئه‌ورا حساسیت ندارید و می‌توانید با خیال  راحت از آن استفاده کنید.

وان آب گرم با نمک اپسوم ( نمک حمام )

وان آب گرم می‌تواند به تسکین سوزش و ناراحتی ناشی از هموروئید کمک کند.

شما می‌توانید از sitz bath استفاده کنید.  این وسیله یک تشت پلاستیکی کوچک است که روی صندلی توالت‌فرنگی قرار می‌گیرد  یا می‌توانید درون وان آب گرم بروید.

قرار گرفتن در وان آب گرم به ‌مدت 20 دقیقه  پس از هر بار اجابت مزاج، بیشترین تأثیر را در کاهش علائم بواسیر خواهد  داشت. اضافه کردن نمک اپسوم( نمک حمام) به آب وان با کاهش درد در آن ناحیه  باعث تسکین بیشتر علائم این بیماری می‌شود.

پمادهای درمانگر

کرم‌ها و پمادهای درمانگر مانند  Preparation H تقریبا در هر داروخانه‌ای موجود هستند و می‌توانند باعث  تسکین فوری علائم هموروئید شوند. برخی از آنها حتی می‌توانند تورم را کاهش  دهند و به هموروئید شما کمک کنند که زودتر بهبود یابد؛ با وجود ‌این، اگر  از یک کرم حاوی هیدروکورتیزون استفاده می‌کنید، هر بار بیش از یک هفته‌  متوالی از آن استفاده نکنید و قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

یبوست-و-بواسیر

دستمال‌های مرطوب

استفاده از دستمال توالت بعد از اجابت مزاج  می‌تواند هموروئیدهای موجود را بدتر کند. در عوض، استفاده از دستمال‌های  مرطوب می‌تواند بدون تحریک هموروئیدها به تمیز نگه‌ داشتن شما کمک کند.

برای بهره‌مندی از مزایای دیگر، می‌توانید  دستمال‌های مرطوبی پیدا کنید که حاوی مواد تسکین‌دهنده و ضد هموروئید مانند  فندق افسونگر یا آلوئه‌ورا هستند.

حتما دقت کنید که دستمال مرطوب مورد نظر  شما فاقد الکل، عطر یا سایر مواد تحریک‌کننده باشد. این مواد می‌توانند به‌  جای تسکین علائم باعث تشدید آنها شوند.

کمپرس سرد

برای کاهش ورم در ناحیه‌ مقعد، هر بار به  ‌مدت 15 دقیقه روی آن یک بسته‌ یخ یا کمپرس سرد قرار دهید. این مسئله  می‌تواند درمان بسیار مؤثر برای هموروئیدهای بزرگ و دردناک باشد. همیشه یخ  را داخل یک پارچه یا حوله‌ کاغذی بپیچید و هرگز یک چیز منجمد را به طور  مستقیم روی پوست‌تان قرار ندهید.

نرم‌کننده‌های مدفوع

با توجه به مطالعات مؤسسه‌‌ ملی دیابت و  بیماری‌های گوارشی و کلیه، نرم‌کننده‌های مدفوع یا مکمل‌های فیبری مانند  پسیلیوم می‌توانند به کاهش یبوست، نرم‌تر کردن مدفوع و اجابت مزاج سریع و  بدون درد کمک کنند. بسیاری از این مکمل‌ها از جمله پسیلیوم، به ‌شکل پودر،  کپسول و مایع وجود دارند که می‌توانید آنها را 1 تا 3 بار در روز به ‌صورت  خوراکی مصرف کنید.

پوشیدن لباس پنبه‌ای و گشاد

به ‌جای لباس‌های تنگ از جنس پلی‌استر از  لباس‌های پنبه‌ای (به‌ ویژه لباس زیر پنبه‌ای) استفاده کنید. این کار  می‌تواند به تمیزی و خشک نگه‌ داشتن ناحیه‌ مقعد شما کمک کند و به ‌طور  بالقوه علائم بواسیر را کاهش دهد. برای کاهش تحریک پوست از شوینده‌های معطر  یا نرم‌کننده‌های پارچه اجتناب کنید.

هموروئید

چه عواملی خطر ابتلا به بواسیر را افزایش می‌دهند؟

عوامل خطر برای بواسیر به طور عمده به  افزایش فشار روی مقعد و رگ‌های راست‌ روده مربوط می‌شوند. داشتن سابقه‌  خانوادگی هموروئید می‌تواند خطر ابتلای شما به آن را افزایش دهد. عوامل خطر  عبارت‌اند از:

  • سن
  • بارداری
  • چاقی
  • یبوست یا اسهال مکرر
  • نشستن طولانی‌مدت در توالت
  • عدم مصرف فیبر رژیمی کافی
  • استفاده‌ بیش ‌از حد از تنقیه یا مسهل‌ها
  • زور زدن هنگام اجابت مزاج.

آیا امکان برگشت هموروئید وجود دارد؟

اگر قبلا به هموروئید دچار شده باشید،  احتمال برگشت آن وجود دارد. محققان در مورد میزان عود هموروئید، تحقیقات  زیادی انجام نداده‌اند. آنها در یک مطالعه در سال 2004، میزان عود هموروئید  را در 231 نفر با هم مقایسه کردند.

برخی از شرکت‌کنندگان در این مطالعه با  انجام درمان‌های خانگی امتحان شدند و بقیه برای برداشتن هموروئیدشان، عمل  جراحی انجام دادند. میزان عود هموروئید در افرادی که عمل جراحی کرده بودند،  6?3 درصد و کسانی که از درمان‌های خانگی استفاده کرده بودند، 25?4 درصد  بود.

تغذیه-و-بواسیر

پیشگیری از بواسیر 

ایجاد تغییر در رژیم غذایی و برنامه‌  روزانه‌ شما می‌تواند به پیشگیری از عود مجدد بواسیر کمک کند. درمان‌های  خانگی برای تسکین علائم بواسیر نیز می‌توانند از عودهای بعدی این بیماری  جلوگیری کنند. برای پیشگیری از بواسیر به نکات زیر توجه کنید:

  • برای نرم نگه ‌داشتن مدفوع و جلوگیری از  زور زدن هنگام اجابت مزاج سعی کنید با مصرف غذاهای پرفیبر، مقدار فیبر  توصیه‌شده‌ روزانه را دریافت کنید و مقدار زیادی مایعات بنوشید. همچنین،  می‌توانید در مورد مصرف نرم‌کننده‌های مدفوع با پزشک‌تان صحبت کنید.
  • به ‌طور منظم ورزش کنید؛ ورزش و فعالیت بدنی، حرکات روده‌ شما را منظم‌تر و اجابت مزاج را راحت‌تر خواهد کرد.
  • اگر اضافه‌وزن دارید و چاق هستید، سعی کنید برای کاهش فشار وارد‌شده بر رگ‌های رکتوم و مقعد، وزن‌تان را پایین بیاورید.

 

همچنین بخوانید:

امان از این خرچنگ های آدمخوار! 

16 خوراکی گول زننده 

10خوراکی که آقایان را سرحال می کند!